Дебютна платівка Vivienne Mort за лічені години побачить світ

теґи: Vivienne Mort, Єсєнтукі LOVE, Вовчик, Глєб Павлович, Дана, Мусікапі, Петерс, Сашко-басист, промо-платівка

«Колись, десь, у коробці з-під взуття жила одна дівчинка. Вона була зовсім одна… Вона мріяла…взяти участь у пісенному конкурсі… Виявилося, що для цього їй потрібні музиканти… І тоді вона намалювала їх…»

Цю дівчинку звуть Vivienne Mort. Вона з’явилася на світ 2007 року і відтоді не перестає дарувати людям справжню казку…

Усе в цьому світі потребує пояснення. Тим, хто ще не знайомий з чарівною Вів’єн, присвячується.

Історія про дівчинку та її ім’я – це ті субстанції, які об’єднують докупи п’ятьох музикантів, а саме:

Даніела (Дана) Заюшкіна-Лапчикова – вокал,

Глєб (Павлович) Проців – барабани,

Вова (Вовчік) Матвій – гітара,

Саша (Шерсть) Коломієць – бас,

Паша (Петерс) Петерс – фортепіано/іоніка.

Не засмучуйтеся! На цьому дивовижна казка не закінчується. Вона лишень розпочинається. Адже у родині Vivienne Mort 27 грудня 2010р. (ВЖЕ ЗАВТА!) чекають свята. Цього дня вийде у світ їхня перша промо-платівка. Днями гурт представив в он-лайн-доступі пісню «Musikapi». Вона увійшла до альбому під цифрою три і вже отримала чимало позитивних відгуків. Користуючись нагодою, ми поспілкувалися з чарівною фронтменкою гурту Даною.

Дано, як нині живеться в Україні молодим гуртам?

От і ви думаєте, що їх відселяють у спеціальні колонії для молодих гуртів?=) Свіжа кров, свіжа-свіжа кров.

Завжди так і думала;) Vivienne Mort – це…?

Це хтось з нас. А музична одиниця складається з п'яти людей: Глєб Павлович, Вовчик, Петерс, Сашко-басист і я. Мене звати Дана. Шикі-рикі-Дана.

Людська цікавість змусила мене поритися у всесвітній павутині... Вівьєн – ім'я. А ось що мені вдалося розвідати стосовно другої частини назви гурту "Морт"… З французької «морт» – це смерть, а з комі – людина розумна. Чи якось опиралися на ці значення, коли давали назву гурту? Чи просто Морт співзвучне з Вівьєн?

Глубоко копаєтє, молодець! Справді, морт означає смерть, ві – життя, вьєн – йти. Життя переходить у смерть, і знову в життя. В радянському паспорті її б записали Морт Вівьєн, і сенс змінюється. І немає тому кінця-краю. Остаточного "морт" без вороття – не існує.

А чим для тебе і кожного учасника є гурт «Vivienne Mort»?

Що означає для кожного гурт, ніхто не відповість. Це надто особисте. Як женшчина.

Життя учасників гурту без Vivienne Mort? Чим займаєтеся, цікавитеся, що полюбляєте, як проводите будні, дозвілля..?

Знаю, що Сашко полюбляє приймати ванни. За решту учасників відомо значно менше. Вовчик вивчає основи конферансу, скоро вестиме інтелектуальне ток-шоу на суто чоловічому каналі для менчиків. Петерс гуляє на піаніно з Бахом, підраховує потроху фінанси, чесно кажучи, гадаю, він бува грає в Лото-забава. Глєб підкорює шоу-бізнес, вправно крутить-вертить і підкидає вгору барабанні палички. А я бігаю за котами, проповідую їм веганство, скуповую речі на виріст, вчу дітей співати. І взагалі – менше сліз, більше діла. А ще, ми всі друзі, приходь до нас.

Дяка за запрошення, навідуватимуся до Вас якнайчастіше;)) Ледь про платівку не забула;) Як назвали новонародженця? Скільки треків увійшло? Непогано було б трек-лист оголосити;) 

"Єсєнтукі LOVE". Там 5 треків, назви на зворотному боці диску =) Єсєнтукі – це поцілована Богом місцина, Єсєнтукі – так звати мого білого кота, що часто виступає разом з нами.

Хто працював над платівкою?

Працювало всіх багато. Я, як автор, навигадувала, а тоді всі почали тяжко працювати, відшліфовувати свої партії, шукати ефектні пози перед дзеркалом, їсти багато авокадо. Ви знаєте, в нас дуже талановитий звукорежисер Валєрчик (Broadmind studio), він працював. Також хлопці з Repa.ua. Та ще дуже багато хто, починаючи з оперної діви. Вона спилася, у неї сів голос, моторошна історія, пардон.

Люблю моторошні історії, якось повідаєш;)) До речі, де можна буде придбати дебютну платівку?

"Єсєнтукі LOVE" можна буде придбати в Інтернеті та на наших концертах, а трішки згодом – у спеціалізованих магазинах.

Як плануєте святкувати вихід у світ Вашого альбому?

Хтось може напитися або наїстися шарону. Ще, звісно, буде концерт-презентація. Коли і де, вкажемо за посиланням http://vkontakte.ru/club8018513

Які емоції, настрій панують у родині Вівьєн з приводу виходу платівки?

В родині Вівьєн: бабуся плаче і щаслива, батько дістає хлопавки і конфетті, всі співають хором пісню "Лети" і забувають слова в другому куплеті. Всі в піднесеному настрої =)

О, скоро ж Новий Рік! Що бажаєте витягнути із мішка Діда Мороза?

Вовчик казав, що в Діда Мороза два мішки. Це правда? А хіба можна самому витягувати? Я гадала, Дід сам витягує. Хочу тамагочі.

Ой, добре, що не я респондент;) Дозволю собі не відповідати на запитання;) Та по-правді, не уявляю, що й відповісти. Тому запитуватиму  надалі;) Плануєте відзняти кліп?

Зовсім скоро з'явиться кліп на пісню «Мусікапі».

Підсумки за 3 плідні роки, крім виходу платівки.

Всі три роки не були плідними. За цей час у складі Vivienne Mort побувало багато людей, і вона ледве встигала з усіма дружити і звикати, любити і прощатися. Тим не менш, за цей час ми багато де пограли (Київ, Львів, Полтава, Луцьк, Кременчук та ін); позбирали трохи подарунків для дітей, яким тут не подобається, а хочеться, щоб вони лишилися; і для безмамних собак та котів; почули свої записи з чужих мобільних телефонів… Навчилися, як бути далі. І, нарешті, будемо далі.

На останок, гурт ставить перед собою якісь цілі у новому 2011 році, чи все ж просто робитиме улюблену справу?

Хотілося б заспівати разом з Елєм Кравчуком. Наш агент скоро дзвонитиме його агенту, спитатися, коли Ель буде в голосі. Я трохи хвилююся, ю ноу.

Що ж, дякую за приємну розмову! З нетерпінням чекаємо появи на світ спільної пісеньки дуету «Vivienne Mort»&Ель Кравчук;) та ще з більшим нетерпінням – "Єсєнтукі LOVE";)

LOVE. Як добре закінчити бесіду на такому слові. =)